Slovenské královské škubánky se škvarky
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
 - 4lžíceSádlo škvařené
 - 200gramůVepřové škvarky
 - 1000gramůMouka pohanková
 - 0,5lžíceSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1202 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
24 g
Sacharidy
188 g
Vápník
67 mg
Železo
4 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vařícím 1,5 litrem vody vysypeme naráz 1 kg pohankové mouky a vaříme bez míchání, jen zmírníme trochu teplotu vaření. Asi po 10 minutách jen vařečkou uvařené těsto "nadzvedneme" a vaříme dalších 15 minut. Potom hrnec odstavíme z plotny, slijeme zbylou vodu, osolíme a pořádně rozmícháme do hladkého těsta.
 - 2Lžíci nabíráme škubánky, které rovnáme na talíř, posypeme nakrájenými teplými škvarky a polijeme rozehřátým sádlem.
 - 3Každý si porci dochutí solí a zlehka rozmíchá.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.