Smažená čekanka

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
66 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
663 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekanku omyjeme, konce seřízneme a hořké jádro vykrojíme.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu vodu se solí a citronovou šťávou, vložíme čekanku a povaříme ji 5 minut.
  • 3
    Povařenou, okapanou čekanku obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme dozlatova v dostatečném množství oleje v hlubší pánvi tak, aby čekanka plavala. Můžeme použít fritovací hrnec.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.