Smažená kotleta s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 0,25špetkaSůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 1kusVepřové kotlety
 - 30mililitrůOlej rostlinný
 
- Na omáčku
- 1,5lžíceMarmeláda meruňková
 - 0,5kusPaprika zelená
 
 - Na salát
- 50mililitrůVoda pitná
 - 80gramůŘedkvička
 - 250gramůBrambory
 - 1lžíceOlej olivový
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 0,25lžičkaSůl
 - 1lžičkaHořčice plnotučná
 - 0,5lžícePetržel - nať
 - 0,5lžícePažitka
 - 0,5kusCibule červená
 - 0,5lžíceOcet kvasný lihový
 
 - Na vývar
- 50mililitrůVoda pitná
 - 0,13kusBujón zeleninový
 
 
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
47 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, necháme zchladnout, poté oloupeme a nakrájíme na plátky. V 50 ml vody vaříme pět minut 1/8 ks zeleninového bujónu. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku a petrželovou nať jemně nasekáme, papriku zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky a promícháme s rozšlehanou marmeládou. Kotletu lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 2Smícháme bylinky s cibulí, zeleninovým vývarem, olejem, octem, hořčicí, solí a pepřem, dobře promícháme. Plátky brambor vložíme do mísy spolu s ředkvičkami, přelijeme bylinkovou zálivkou a promícháme.
 - 3Kotletu osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.
 - 4Kotletu podáváme s bramborovým salátem a paprikovou omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.