Smažená vejce na topinkách
20 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 1kusCitrony
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 200gramůOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8krajícůChléb konzumní
- 0,5šálekSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1058 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
78 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
1 g
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme do vyšší vrstvy horkého oleje a smažíme. Když se nafouknou, propíchneme je a osmažíme ještě asi půl minuty. Vyjmeme a necháme okapat. Vejce uchováme na teple.
- 2Na másle osmažíme topinky, na každou položíme horké vejce, pokapeme je osolenou a opepřenou smetanou a zdobíme půlkolečkem citronu.
- 3Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.