Smažené bramborové krokety
55 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůVejce slepičí
- 15gramůSůl
- 40mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůStrouhanka
- 1litrVoda pitná
- 120gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
508 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory překrájíme, zalijeme je vlažnou vodou a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme.
- 2Potom brambory prolisujeme, přidáme rozpuštěné máslo, hrubou mouku, mírně osolíme a krátce propracujeme. Za občasného promíchání necháme částečně vychladnout.
- 3Do vlažné hmoty zamícháme dobře rozšlehaná vejce a s pomocí mouky tvarujeme krokety válečkovitého tvaru. Krokety ponoříme do vajec rozšlehaných s mlékem, vyjmeme, obalíme v prosáté strouhance a v horkém tuku je usmažíme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.