Smažené bramborové placičky s cibulovým čatní
55 min.
Ingredience
- 680gramůBrambory
 - 1stroužekČesnek
 - 115gramůKapusta hlávková
 - 1,5lžičkySůl
 - 4kusyCibulka jarní
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 6kusůCibule červená
 - 55gramůCukr třtinový
 - 1lžíceOcet vinný
 - 1lžíceOlej slunečnicový
 - 30gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nakrájíme brambory a česnek. Vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a přivedeme k varu. Potom plamen stáhneme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 15-20 minut, dokud brambory nezměknou.
 - 2Kapustu nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, přivedeme k varu a ihned slijeme.
 - 3Z brambor scedíme vodu a rozmačkáme je. Přidáme kapustu a nadrobno nasekanou jarní cibulku. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
 - 46 malých červených cibulí oloupeme a nasekáme nadrobno, nasypeme do rendlíku, přidáme vinný ocet, přisypeme hnědý cukr. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, dokud se většina tekutiny nevyvaří.
 - 5V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Z bramborové kaše vytvoříme placičky, které asi 5 minut smažíme po obou stranách dozlatova. Na talíři ozdobíme cibulovým čatní.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.