Smažené dary z moře
65 min.
Ingredience
- Omáčka
- 310mililitrůGranule dashi
- 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 80mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- Přísady
- 70gramůŘedkev
- 1lžičkaZázvor mletý
- Těstíčko
- 40gramůSolamyl - bramborový škrob
- 300mililitrůVoda pitná
- 130gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 8kusůKrevety tygří - loupané
- 200gramůSépie
- 200gramůLosos - filety
- 4kusyShiitake houby
- 4plátkyDýně
- 1kusLilek
- 1kusPaprika žlutá
- 4kusyPetržel - nať
- 4kusyŘasa Nori
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
6 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
17 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krevety očistíme, do každé uděláme tři řezy, otočíme je bříšky dolů a zatlačíme, aby se narušila jejich struktura, krevety se potom nebudou kroutit. Plátky sépie i lososa rozkrájíme na kousky 3 x 3 cm. Připravené mořské plody dáme odležet do ledničky.
- 2Do hlubší pánve nalijeme olej, rozpálíme. Všechny suroviny kromě řas Nori a lístků petržele obalíme v těstíčku z mouky, vody, soli a škrobu.
- 3Do první várky těstíčka namočíme cibuli s dýní a ihned je ponoříme do oleje. Takto smažíme i další kousky zeleniny. Následně je necháme odkapat na ubrousku. V těstíčku obalíme plody moře a necháme je smažit, dokud nebudou do zlatova.
- 4Do menší misky smícháme dashi, Mirin, sójovou omáčku a povaříme.
- 5Smažené kousky namáčíme do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.