Smažené jehněčí kotlety s petrželkou
35 min.

Ingredience
- 2lžičkyHořčice
- 2lžičkyMed včelí
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 3lžíceOlej olivový
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůStrouhanka
- 455gramůBrambory
- 55gramůMáslo čerstvé
- 5lžicSmetana zakysaná 14%
- 455gramůPastinák
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1,2kilogramyJehněčí kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1050 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
65 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do nádoby dáme hořčici s medem, česnekem, rozmarýnem a se 2 lžícemi oleje. Výbornou chuť směsi dodá nasekaný čerstvý rozmarýn. Vzniklou směsí natřeme kotlety a posypeme strouhankou. Strouhanka musí být pouze z bílého pečiva.
- 2Vedle v kastrůlku uvaříme vodu a do ní vložíme pastinák, nakrájený na větší kousky, přidáme brambory a česnek a vše necháme podusit do změknutí cca 20 minut. Po uvaření vodu z rendlíku odstraníme a směs rozmělníme. Ochutíme solí a pepřem a přidáme muškátový oříšek.
- 3Na grilu při středním výkonu, klademe kotlety na grilovací mřížku, poté je z obou stran pomažeme zbylým olejem nebo máslem. Musíme si uvědomit, že grilování trvá z každé strany 7-8 minut, tj. dokud není maso měkké. Troubu ztlumíme na nižší stupeň výhřevnosti, aby se strouhanka na kotletách nepřipálila. Jako přílohu k hotovému pokrmu podáváme bramborovou kaši, politou smetanou a ozdobenou špetkou rozmarýnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.