Smažené noky z odpalovaného těsta
40 min.

Ingredience
- 100gramůMouka polohrubá
- 1decilitrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1šálekTuk
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
67 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
925 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Na oheň postavíme osolenou vodu s máslem. Jakmile se voda začne vařit, zmírníme oheň, vsypeme mouku a za stálého míchání nahříváme tak dlouho, až se těsto nechytá dna.
- 2Těsto necháme vychladnout. Poté vmícháme vejce a vypracujeme je tak, aby bylo kypré.
- 3Z těsta budeme lžičkou namočenou v tuku vykrajovat malé nočky, které rovnou vhazujeme do silně rozehřátého tuku.
- 4Nočky v tuku musí plavat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.