Smažené plátky lilku

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
64 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý lilek podélně nakrájíme na plátky silné asi 0,5cm. Plátky osolíme, naskládáme na sebe na talíř a necháme asi 30 minut stát. Potom plátky osušíme.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém oleji postupně plátky smažíme po obou stranách. Po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce.
  • 3
    V pánvi nakonec osmažíme nadrobno nakrájený česnek.
  • 4
    Osmažené plátky lilku vrátíme do pánve, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a přidáme lístky bazalky. Pod pokličkou necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.