Smažené rybí filé s křenovou majonézou
30 min.
Ingredience
- 1kilogramFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 15gramůMáslo čerstvé
- 10gramůKřen
- 1hrstPažitka
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 5lžicMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
930 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Křen oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemno.
- 2Malou část nastrouhaného křenu smícháme s rozpuštěným máslem, zbylý křen v misce smícháme s majonézou a smetanou.
- 3Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
- 4Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
- 5V pánvi rozehřejeme olej, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potřeme máslem, ochuceným křenem.
- 6Podáváme s křenovou majonézou, posypané pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.