Smažené rybí filé s křenovou majonézou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
930 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křen oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemno.
  • 2
    Malou část nastrouhaného křenu smícháme s rozpuštěným máslem, zbylý křen v misce smícháme s majonézou a smetanou.
  • 3
    Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
  • 4
    Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme olej, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potřeme máslem, ochuceným křenem.
  • 6
    Podáváme s křenovou majonézou, posypané pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.