Smažené rýžové nudle s krevetami a sójovými klíčky
50 min.
Ingredience
- 16kusůKrevety tygří
- 350gramůNudle rýžové
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceŘedkev
- 50gramůSýr sójový - Tofu
- 115gramůPažitka česneková
- 225gramůSójové výhonky
- 50gramůOřechy burské pražené
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceTamarindová pasta
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusLimetka
- 1lžíceKrevety sušené
- 1lžíceOmáčka rybí
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaChilli papričky - vločky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Syrové krevety oloupeme, ocásky ponecháme, hřbety nařízneme špičkou nože a vyjmeme střívka. Rýžové nudle vložíme do mísy a necháme 20-30 minut namáčet v horké vodě. Poté scedíme a odložíme.
- 2Ve woku rozpálíme lžíci oleje a za stálého míchání na něm dozlatova orestujeme nadrobno nasekaný česnek. Přidáme krevety a restujeme 1-2 minuty dorůžova. Obojí vyjmeme a uchováme teplé. V pánvi rozpálíme další lžíci oleje, vlijeme rozšlehaná vejce, rozprostřeme do tenké vrstvy a jakmile začnou tuhnout, zamícháme, vyjmeme a odložíme ke krevetám.
- 3Rozehřejeme zbytek oleje, přidáme sušené krevety, nakládanou bílou ředkev, na kostičky nakrájené a osmažené tofu a chilli vločky. Suroviny promísíme, vložíme nudle a za stálého míchání restujeme cca 5 minut.
- 4Poté přisypeme na kousky pokrájenou česnekovou pažitku, polovinu sójových klíčků, cukr a polovinu pomletých oříšků. Dochutíme sójovou omáčkou, rybí omáčkou a tamarindovou pastou rozmíchanou v trošce horké vody. Promícháme a krátce prohřejeme.
- 5Na závěr do směsi přidáme připravené krevety s vejci, rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem sójových klíčků, arašídů, dozdobíme nasekanou natí koriandru, doplníme plátky limetky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.