Smažené telecí hrudí
50 min.

Ingredience
- 750gramůTelecí hruď
- 1lžičkaSůl
- 150gramůStrouhanka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1163 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
94 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hrudí vykostíme, omyjeme a v mírně osolené vodě povaříme.
- 2Maso vyjmeme, necháme okapat a otřeme je utěrkou. Nakrájíme na plátky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
- 3Na rozpáleném oleji řízky po obou stranách usmažíme dočervena, potom je na mírnějším ohni zvolna dosmažíme doměkka. Nakonec řízky potřeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.