Smažené telecí řízky s citronovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kotlety
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej olivový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCitrony
- 2centilitryDolin - Vermouth
- 50gramůPetržel - nať
- 2lžíceKapary
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené telecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v hladké mouce.
- 2V pánvi rozpálíme olej a máslo a řízky na něm opečeme 2 minuty po každé straně. Vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu.
- 3Na pánev vlijeme šťávu vymačkanou z jednoho citronu a vermut. Povaříme a rozředíme šťávou připečeniny. Do omáčky vmícháme nadrobno nasekanou petrželku a kapary.
- 4Hotové řízky podáváme přelité omáčkou a obložíme plátky druhého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.