Smažené telecí řízky zapečené se sardelemi
55 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusStrouhanka
- 2kusySardelové řezy
- 4kusyTelecí kýta
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1kusSůl
- 1kusMouka polohrubá
- 1kusTuk
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 0,5šálekHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2248 kcal
Bílkoviny
155 g
Tuky
67 g
Sacharidy
254 g
Vláknina
14 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a mírně osolíme. Řízky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce, kterou jen jemně do řízků vtlačíme.
- 2Obalené řízky pokládáme do rozehřátého tuku. Pánví jemně pohybujeme, aby se tuk přeléval přes řízky a také aby se nepřipalovaly.
- 3Ve zbylé části tuku po smažení osmahneme dorůžova cibuli rozkrájenou na jemno a vložíme ji do zapékací mísy. Na cibuli poklademe řízky naříznuté křížem. Do zářezů dáme sardelové máslo připravené z másla a vykostěných sardelí. Vše zalijeme smetanou smíchanou s vývarem a dáme zapéct, až smetana do řízků vsákne.
- 4Hotové řízky ozdobíme dílkem citrónu a snítkou petrželové natě.
- 5Jako přílohy jsou vhodné vařené i dušené brambory, hranolky, bramborový salát, ovocné nebo zeleninové saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.