Smažené telecí řízky zapečené se sardelemi

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2248 kcal
Bílkoviny
155 g
Tuky
67 g
Sacharidy
254 g
Vláknina
14 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a mírně osolíme. Řízky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce, kterou jen jemně do řízků vtlačíme.
  • 2
    Obalené řízky pokládáme do rozehřátého tuku. Pánví jemně pohybujeme, aby se tuk přeléval přes řízky a také aby se nepřipalovaly.
  • 3
    Ve zbylé části tuku po smažení osmahneme dorůžova cibuli rozkrájenou na jemno a vložíme ji do zapékací mísy. Na cibuli poklademe řízky naříznuté křížem. Do zářezů dáme sardelové máslo připravené z másla a vykostěných sardelí. Vše zalijeme smetanou smíchanou s vývarem a dáme zapéct, až smetana do řízků vsákne.
  • 4
    Hotové řízky ozdobíme dílkem citrónu a snítkou petrželové natě.
  • 5
    Jako přílohy jsou vhodné vařené i dušené brambory, hranolky, bramborový salát, ovocné nebo zeleninové saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.