Smažené vepřové kotlety s pomeranči a šalvějí
35 min.
Ingredience
- 2lžíceŽelé rybízové
 - 1lžíceOlej olivový
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 2lžičkyŠalvěj sušená
 - 1lžičkaSůl
 - 600gramůVepřové kotlety
 - 1kusPomeranče
 - 2lžíceMartini bianco
 - 285mililitrůVývar drůbeží
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme ve velké pánvi olej, okořeníme kotlety a polovinu z nich smažíme z každé strany 4 minuty.
 - 2Vyjmeme je a usmažíme další várku, a předchozí udržujeme teplé.
 - 3Druhou várku přidáme k první a udržujeme vše teplé.
 - 4Přilijeme vývar do pánve, vermut, přidáme šťávu a kůru z pomeranče a želé. Povaříme 5 minut, dokud se polovina tekutiny nevypaří a omáčka částečně neztmavne.
 - 5Přisypeme do omáčky šalvěj, vložíme do ní kotlety a necháme prohřát.
 - 6Kotlety podáváme přelité omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.