Smaženice z hub
40 min.
Ingredience
- 800gramůHouby čerstvé
 - 1kusCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 6kusůVejce slepičí
 - 100gramůPetržel - nať
 - 5krajícůChléb konzumní
 - 2lžíceSádlo škvařené
 - 2lžíceKrupička dětská
 - 1špetkaKmín celý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
17 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek pokrájíme na tenké plátky. Na pánev vložíme sádlo, nasypeme kmín a nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne a kmín praská, přihodíme plátky česneku a část nakrájených čerstvých hub. Počkáme přibližně 5 minut, potom přidáme zbytek hub a krupičku. Pražíme, dokud se neodpaří tekutina, kterou houby pustily. Následně rozklepneme vejce, osolíme a opepříme směs. Úplně stáhneme plamen, smaženici necháme dojít. Hotový pokrm před servírováním ještě posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
 - 2Z krajíců chleba opečeme na pánvi na troše sádla topinky, které zlehka potřeme česnekem a servírujeme ke smaženici.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.