Smaženky s česnekovou omáčkou
45 min.

Ingredience
- Omáčka
- 125gramůMajonéza
- 125gramůJogurt bílý
- 10gramůBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaChilli koření mleté
- Těstíčko
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 450gramůBrambory
- 130gramůSýr Parmezán
- 500mililitrůVoda pitná
- 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1141 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
111 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme česnekovou omáčku. Bílý jogurt, majonézu, prolisovaný česnek a nasekané čerstvé bylinky dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme chilli koření a dáme do chladu.
- 2Ve slané vodě vaříme 10-15 minut brambory nakrájené na půlky. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme a brambory necháme okapat.
- 3Ještě teplé je obalíme v nastrouhaném parmezánu. Z vejce, mouky a mléka si vyšleháme hladké těstíčko a v něm obalíme brambory se sýrem.
- 4V pánvi, nebo ve fritéze si rozpálíme olej a v něm pečeme brambory ze všech stran 3-4 minuty. Po vyjmutí necháme okapat přebytečný olej a podáváme s vychlazenou česnekovou omáčkou, ozdobené nasekanými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.