Smaženky z tresky
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 450gramůTreska aljašská
 - 350gramůBrambory
 - 4lžícePetržel - nať
 - 1decilitrOlej olivový
 - 1kusVejce slepičí
 - 1stroužekČesnek
 - 1lžíceKapary
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaPetržel kudrnka
 
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
83 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
566 mg
Cukr
237 mg
Postup přípravy
- 1Solenou tresku rozlámeme na kusy a namočíme na 48 hodin do vody. V průběhu této doby vodu čtyřikrát vyměníme. Poté tresku ve vodě vaříme 20-25 minut. Vodu slijeme a tresku zbavíme kůže a kostí. Maso vidličkami rozmělníme na kousky.
 - 2Brambory ve slupce uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme a ve velké míse rozmačkáme.
 - 3Na pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a opékáme 5 minut doměkka. Poté vše vyjmeme na papírové utěrky.
 - 4Připravenou tresku, cibuli a česnek vmícháme do rozmačkaných brambor, přidáme nakrájenou petrželku, případně i nakrájené kapary. Vše důkladně opepříme a zamícháme. Vmícháme vejce, hmotu přikryjeme a na 30 minut vložíme do lednice. Podle chuti osolíme.
 - 5Na pánvi zahřejeme na 180-190 °C vysokou vrstvu oleje. Promíchanou bramborovou hmotu nabíráme lžící a tvoříme z ní kuličky, které 8 minut smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme maximálně 6 kuliček najednou, aby se olej příliš neochladil.
 - 6Osmažené kuličky vyjmeme na papírové utěrky, kde se zbaví přebytečného tuku.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.