Smažený květák v pivním těstíčku
40 min.
Ingredience
- 2decilitryOlej rostlinný
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 175mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusKvěták
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
59 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky, krátce je povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Růžičky pokapeme citronovou šťávou, necháme asi 10 minut stát.
- 2Smícháme mouku, nastrouhaný sýr, karí koření a špetku soli. Přimícháme žloutek, mléko a pivo, nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Růžičky květáku postupně obalíme v těstíčku a na horkém oleji do zlatova usmažíme - nejlépe ve fritovacím hrnci.
- 4Květák vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
- 5Podáváme s tatarskou omáčkou a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.