Smažený rejnok s kaparovým máslem
35 min.

Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůRejnok křídlo
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej rostlinný
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceKapary
- 2lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
56 mg
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1Každý filet rejnoka rozkrojíme na tři stejné kousky, osolíme a opepříme dle chuti, z obou stran obalíme v mouce, přebytečnou oklepeme.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme olej a polovinu másla. Rybu na něm smažíme přibližně 5 minut po každé straně do zlatova. Vyjmeme a uchováme teplé.
- 3V pánvi zahřejeme zbyek másla do hněda. Poté za stálého míchání přiléváme ocet a přivedeme k varu. Vmícháme okapané kapary, nahrubo nasekanou petrželku, prohřejeme.
- 4Maso rozdělíme na talíře, přelijeme kaparovým máslem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.