Smažený telecí brzlík s nudlemi
65 min.

Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 600gramůTelecí brzlík
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
28 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
512 mg
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí brzlík povaříme ve vodě 4 minuty, scedíme, ponoříme do studené vody, chvilku necháme ochladit a vyjmeme. Vymačkáme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky na něm usmažíme dozlatova. Plátky vyndáme, na pánev přidáme ještě lžíci másla, přisypeme vařené široké nudle, na másle je orestujeme a prohřejeme. Nakonec do nudlí vmícháme strouhaný sýr a pánev odstavíme.
- 3Na talířích upravíme nudle do věnce a doprostřed položíme plátky brzlíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.