Směs obalená kurkumou
160 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 750gramůHovězí maso přední
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKurkuma
- 375mililitrůGranule dashi
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 2lžícePasta shiro miso
- 2kusyBrambory rané
- 2kusyMrkev kořen
- 100gramůHrách
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
24 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
339 mg
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci necháme rozehřát máslo s rostlinným olejem a jednou lžící slunečnicového oleje. Přidáme nakrájenou šalotku a za pozvolného míchání smažíme 10 - 12 minut.
- 2Do pánve vlijeme zbytek oleje. Maso rozkrájíme na kostky o rozměru asi 3 x 3 cm, osolíme, opepříme, smažíme asi 7 minut. Poté vyndáme z pánve stranou.
- 3Do téže pánve vložíme prolisovaný česnek s kurkumou a zamícháme. Poté vrátíme do pánve šalotku s masem a smícháme, aby vše bylo obaleno kurkumou. Ke směsi dolijeme sójovou omáčku, dashi, Mirin a 500 ml vody. Vmícháme pastu miso a vaříme přibližně hodinu. Poté vhodíme na kostky pokrájené brambory a mrkev, povaříme dalších 45 minut, nakonec přisypeme hrách, vaříme už jen 8 minut. Směs rozdělíme do čtyř misek a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.