Smetanová polévka s čekankou
50 min.
Ingredience
- 160gramůČekanka
- 600mililitrůSmetana na vaření
- 200gramůCibule
- 80gramůPomerančová kůra
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50mililitrůPomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo, listy čekanky přebereme, povadlé vyhodíme, pomerančovou kůru pokrájíme na nudličky, Nivu rozdrobíme.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, čekanku, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě 15 minut. Přilijeme pomerančovou šťávu, rozmixujeme, přidáme smetanu, mletý pepř a povaříme dalších 15 minut.
- 3Polévku nalijeme do talířů, posypeme Nivou, ozdobíme pomerančovou kůrou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.