Smetanová tymiánová omáčka
40 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 125mililitrůMléko polotučné
 - 125mililitrůVíno bílé
 - 1špetkaSůl
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 1lžičkaCitronová šťáva
 - 1špetkaPepř cayenský
 - 1špetkaPepř bílý
 - 1kusCibule
 - 0,5kusTymián čerstvý
 - 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
66 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme a podusíme na něm cibuli nakrájenou nadrobno a nasekaný česnek. Zaprášíme moukou, necháme zpěnit a přilijeme víno.
 - 2Poté přidáme smetanu a mléko a zvolna asi 10minut provaříme. Přimícháme nasekaný tymián. Dochutíme solí a kořením a na závěr citronovou šťávou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.