Smetanové fettuccine s kuřecím masem
25 min.

Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 20mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůPórek
- 125mililitrůVíno bílé
- 380mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůPažitka
- 300gramůKuřecí maso vařené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 60gramůCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1012 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
48 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Pažitku a pórek očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobnější kousky. Kuře pokrájíme na kostičky.
- 2Olej rozpálíme a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 5 minut, poté přidáme víno, smetanu, pažitku a kuřecí maso. Osolíme, opepříme a povaříme přiklopené 5 minut. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a smícháme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.