Smetanové lišky
40 min.
Ingredience
- 400gramůLišky čerstvé
 - 1kusCibule
 - 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
 - 2kusyVejce slepičí
 - 2,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 60gramůMáslo čerstvé
 - 2lžičkySůl
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 0,5lžičkaKmín drcený
 - 2lžičkyOcet kvasný lihový
 - 1lžičkaCukr krupice
 - 1,5decilitryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
589 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté lišky necháme v sítu okapat. Větší plodnice pokrájíme, drobné necháme celé. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Do misky si dáme smetanu, vejce a hladkou mouku. Směs rozmixujeme dohladka.
 - 2V hrnci si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájené lišky a podusíme je na vlastní šťávě. Lišky ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Přilijeme vodu, ocet podle chuti a za stálého míchání necháme přejít varem. Potom přilijeme za stálého míchání smetanu s vejci a moukou. Omáčku přivedeme k varu a krátce, asi 1 minutu, povaříme, poté hrnec odstavíme z plotny. Smetanovou omáčku můžeme podle chuti trošku i přisladit.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.