Smetanové rizoto se pstruhem
30 min.
Ingredience
- 150gramůPórek
 - 2stroužkyČesnek
 - 400gramůRýže loupaná
 - 1litrVývar zeleninový
 - 300gramůPstruh
 - 2lžíceKapary
 - 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 30mililitrůOlej olivový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek rozebereme na listy, dobře propláchneme a pokrájíme na nudličky. Kopr nasekáme na jemno.
 - 2Olej rozpálíme, přidáme slaninu, česnek a pórek,smažíme 3 minuty. Přisypeme rýži a restujeme 2 minuty, poté podlijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme, opepříme. Pstruha osmažíme na zbytku oleje, poté dáme na talíř a rozmačkáme na menší kusy. Maso přimícháme do rýže, vmícháme smetanu, kapary a kopr. Rizoto necháme 5 minut odležet, poté ihned servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.