Smetanový hovězí guláš

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
33 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu na rozehřátém oleji postupně zprudka osmahneme na kousky nakrájené hovězí maso. Osolíme, opepříme a maso vyjmeme.
  • 2
    Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Zaprášíme mletou paprikou, vrátíme maso a bez pokličky smažíme, až se šťáva odpaří. Potom přilijeme horkou vodu do výšky asi 2cm a pod pokličkou maso dusíme doměkka asi 90 minut.
  • 3
    Chvíli před koncem dušení přidáme do hrnce snítku čerstvého rozmarýnu a přilijeme smetanu. Krátce povaříme, guláš případně dochutíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.