Smetanový hovězí guláš
110 min.

Ingredience
- 750gramůHovězí plec
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 250mililitrůVoda pitná
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
33 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu na rozehřátém oleji postupně zprudka osmahneme na kousky nakrájené hovězí maso. Osolíme, opepříme a maso vyjmeme.
- 2Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Zaprášíme mletou paprikou, vrátíme maso a bez pokličky smažíme, až se šťáva odpaří. Potom přilijeme horkou vodu do výšky asi 2cm a pod pokličkou maso dusíme doměkka asi 90 minut.
- 3Chvíli před koncem dušení přidáme do hrnce snítku čerstvého rozmarýnu a přilijeme smetanu. Krátce povaříme, guláš případně dochutíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.