Snídaně sedláka ze Středomoří
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 250gramůLilek
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 250gramůCuketa
 - 250gramůBrambory
 - 1špetkaTymián čerstvý
 - 1špetkaPetržel - nať
 - 1kusPaprika červená
 - 1lžičkaMajoránka
 - 100mililitrůJogurt bílý
 - 1špetkaBazalka
 - 12kusůVejce slepičí
 - 3stroužkyČesnek
 - 2lžíceOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu očistíme a opláchneme. Lilek nakrájíme na plátky, nasolíme, necháme 15 minut odležet, aby ztratil hořkost. Poté jej opět důkladně opláchneme a vymačkáme z něj tekutinu. Cuketu pokrájíme na silnější plátky, papriku nakrájíme na kolečka, cibuli s bramborami na tenké plátky. Z omytých bylinek otrháme lístky, pár lístků bazalky dáme stranou na ozdobu, zbytek nasekáme, každou bylinku zvlášť. Lžíci petrželky necháme stranou pro pozdější použití.
 - 2Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, osolíme a přikryté dusíme 15 minut. Dle potřeby mírně podlijeme vodou. Poté přidáme lilek s cuketou, prolisovaný česnek, majoránku a tymián. Zprudka a za stálého míchání opékáme 8 minut.
 - 3V jogurtu mírně rozšleháme vejce, dle chuti osolíme a opepříme, přidáme bazalku a petrželku a směsí polijeme opečenou zeleninu. Omeletu pozvolna opékáme, dokud vejce částečně neztuhnou.
 - 4Hotovou omeletu přesuneme na plochou mísu, posypeme petrželkou a ozdobíme lístky bazalky. Krájíme na dílky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.