Sogan-dolma - plněné cibule
105 min.

Ingredience
- 700gramůCibule
- 1litrVoda pitná
- 400gramůHovězí maso zadní
- 80gramůRýže loupaná
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupané cibule seřízneme na obou koncích.
- 2Spodní část málo, vrchní část více.
- 3Takto seříznuté cibule dáme vařit na 10 minut do vody s octem.
- 4Povařené cibule vyjmeme z vody, necháme zchladnout a potom z každé cibule vytlačíme prstem vnitřek tak, že nám zůstane cibulový košíček.
- 5Maso a zbytky z cibule pomeleme na masovém strojku, dáme do mísy, přidáme dobře propláchnutou rýži, sůl, pepř, vejce, olej a vše dobře promícháme.
- 6Touto směsí naplníme cibule, které poskládáme jednu vedle druhé na dno hrnce.
- 7Do 3dl vody zamícháme zakysanou smetanu, přelijeme cibulové košíčky, zatížíme talířem nebo menší pokličkou (potřebujeme, aby byly ponořeny) a dáme zvolna vařit.
- 8Cibule místo vaření můžeme dát zapéct do trouby.
- 9Vaření nebo pečení trvá přibližně 30 - 45 minut. Vaříme tak dlouho, pokud rýže nabude uvařená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.