Sogan-dolma - plněné cibule

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané cibule seřízneme na obou koncích.
  • 2
    Spodní část málo, vrchní část více.
  • 3
    Takto seříznuté cibule dáme vařit na 10 minut do vody s octem.
  • 4
    Povařené cibule vyjmeme z vody, necháme zchladnout a potom z každé cibule vytlačíme prstem vnitřek tak, že nám zůstane cibulový košíček.
  • 5
    Maso a zbytky z cibule pomeleme na masovém strojku, dáme do mísy, přidáme dobře propláchnutou rýži, sůl, pepř, vejce, olej a vše dobře promícháme.
  • 6
    Touto směsí naplníme cibule, které poskládáme jednu vedle druhé na dno hrnce.
  • 7
    Do 3dl vody zamícháme zakysanou smetanu, přelijeme cibulové košíčky, zatížíme talířem nebo menší pokličkou (potřebujeme, aby byly ponořeny) a dáme zvolna vařit.
  • 8
    Cibule místo vaření můžeme dát zapéct do trouby.
  • 9
    Vaření nebo pečení trvá přibližně 30 - 45 minut. Vaříme tak dlouho, pokud rýže nabude uvařená.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.