Soljanka z hovězí svíčkové
110 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí svíčková
- 100gramůTuk
- 30gramůSůl
- 300mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůVíno červené
- 66gramůCitrony
- 166gramůCibule
- 330gramůOkurky nakládané
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůČesnek
- 7gramůPaprika mletá sladká
- 66gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na části tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a nakrájené maso a vše společně podusíme. Maso osolíme, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.
- 3Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak a znovu osmahneme. Podlijeme vlažnou vodou, rozmícháme, přidáme omytý citron nakrájený na plátky, přilijeme červené víno a dusíme doměkka.
- 4Nakonec maso dosolíme a do šťávy přimícháme na drobné kostky nakrájené okurky a třený česnek, podušený na zbylém tuku.
- 5Vše ještě chvíli podusíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.