Solnohradské noky z piškotového těsta
50 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCukr moučkový
- 400gramůVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 300gramůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
945 mg
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- 2Žloutky vyšleháme s 50g cukru krupice doběla.
- 3Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme pevný sníh. Lehce jej promícháme se žloutky a za postupného přisypávání prosáté mouky a promíchávání vařečkou připravíme piškotovou hmotu.
- 4Mléko vlijeme do většího pekáče a uvedeme do varu. Vrstva mléka musí být nízká. Piškotovou hmotu vložíme do pekáče s mlékem, rozetřeme do stejnoměrné vrstvy a dáme do vyhřáté trouby upéci dorůžova. Navrchu bude hmota opečená a vespod vláčná.
- 5Z upečené hmoty vykrajujeme pomocí lžíce malé noky, které posypeme moučkovým cukrem.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.