Sorbet z červené řepy s vodkou
65 min.
Ingredience
- 250gramůČervená řepa
 - 2lžíceCukr krupice
 - 2lžíceMed včelí
 - 1špetkaTymián sušený
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 4lžíceVodka
 - 4kusyTymián čerstvý
 - 1kusCitrony
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
10 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu dobře omyjeme, zalijeme vodou a vaříme asi 45 minut do měkka.
 - 2Do 100 ml vody dáme cukr, med, citronovou kůru a šťávu. Zvolna vaříme 5 minut, poté do sirupu přidáme špetku tymiánu, sůl a pepř, necháme vychladnout.
 - 3Uvařenou řepu zchladíme studenou vodou, oloupeme, nakrájíme na drobno a rozmixujeme. V míse ji smícháme se sirupem, uložíme na 5 hodin do mrazničky, hmotu občas promícháme.
 - 4Sorbet vypichujeme lžící a vkládáme do vychlazených pohárů. Přelijeme ledově vychlazenou vodkou a ozdobíme snítkou tymiánu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.