Špagetový salát s bramborami
50 min.

Ingredience
- 20gramůSůl
- 200gramůPaprika červená
- 80gramůOlivy nakládané
- 25mililitrůBalsamico ocet
- 15gramůHořčice
- 3gramyPepř černý mletý
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2500mililitrůVoda pitná
- 400gramůBrambory vařené
- 350gramůŠpagety
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Vařené brambory pokrájíme na kostičky. Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Zdravý špenát spaříme horkou vodou, zchladíme studenou vodou a posekáme nadrobno. Do skleněné mísy vložíme těstoviny, přidáme brambory, papriku, špenát, povrch salátu posypeme plátky oliv. V misce rozmícháme ocet s hořčicí a olejem, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, metlou rozmícháme a zalijeme salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.