Špagety s dary moře
40 min.

Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 250gramůRajčata
- 200gramůSlávky nakládané
- 375gramůTuňák v oleji
- 1kusČesnek
- 30mililitrůOlej olivový
- 3mililitrySůl
- 30mililitrůPepř černý mletý
- 45mililitrůPažitka
- 400gramůŠpagety
- 15mililitrůOlej slunečnicový
- 30mililitrůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
22 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata necháme spařit 30 sekund ve vařící vodě a posléze je zchladíme ve studené vodě. Opatrně je oloupeme a dužinu nakrájíme na drobné kousky.
- 2Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek. Slávky s tuňákem necháme okapat. Tuňák nakrájíme na plátky.
- 3Česnek za stálého míchání osmažíme na pánvi v slunečnicovém oleji, dokud nebude měkký. Na pánev přidáme kousky oloupaných rajčat a povaříme 5 minut. Pak přidáme slávky, kousky tuňáka a lžíci nálevu ze slávek. Řádně zamícháme a vaříme zhruba 6 minut. Průběžně mícháme. Vzniklou omáčku podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme nadrobno nakrájený petržel. Do velkého hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji do bodu varu, přidáme špetku soli společně se špagety a 2 lžícemi olivového oleje. Směs necháme vařit na mírném ohni zhruba 10 minut. Průběžně mícháme vidličkou.
- 4Špagety opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a zalijeme rybí omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.