Špagety s dary moře

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
22 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata necháme spařit 30 sekund ve vařící vodě a posléze je zchladíme ve studené vodě. Opatrně je oloupeme a dužinu nakrájíme na drobné kousky.
  • 2
    Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek. Slávky s tuňákem necháme okapat. Tuňák nakrájíme na plátky.
  • 3
    Česnek za stálého míchání osmažíme na pánvi v slunečnicovém oleji, dokud nebude měkký. Na pánev přidáme kousky oloupaných rajčat a povaříme 5 minut. Pak přidáme slávky, kousky tuňáka a lžíci nálevu ze slávek. Řádně zamícháme a vaříme zhruba 6 minut. Průběžně mícháme. Vzniklou omáčku podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme nadrobno nakrájený petržel. Do velkého hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji do bodu varu, přidáme špetku soli společně se špagety a 2 lžícemi olivového oleje. Směs necháme vařit na mírném ohni zhruba 10 minut. Průběžně mícháme vidličkou.
  • 4
    Špagety opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a zalijeme rybí omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.