Špagety s marsalou
40 min.
Ingredience
- 320gramůŠpagety, Makarony
 - 1kusPórek
 - 25gramůMáslo čerstvé
 - 15mililitrůCukr krupice
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 5gramůSůl
 - 200mililitrůVíno Marsala
 - 50gramůSýr Eidam cihla 40%
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi s máslem podusíme na velice mírném ohni nakrájený pórek, aby změkl, případně podléváme troškou vody.
 - 2Poté přilijeme víno a společně s cukrem vaříme asi 15 minut. Po odpaření vína zůstane sirupová omáčka. Dochutíme a dáme stranou.
 - 3Špagety ve slané vodě uvaříme a scedíme, když jsou úplně hotové.
 - 4Na talíř z nich za pomocí malé misky a vidličky utvoříme hnízdečka.
 - 5Zalijeme omáčkou z marsaly a posypeme sýrem nakrájeným na slabé
 - 6lupínky .
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.