Špagety s olivami a rajčaty
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusChilli paprička
- 25gramůOlivy černé
- 25gramůOlivy zelené
- 2lžíceKapary
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstBazalka
- 1litrVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 400gramůŠpagety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
8 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme, krájíme na tenké plátky. Rajčata pokrájíme na malé kousky. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme z ní semínka, omyjeme ji studenou vodou a na jemno rozkrájíme. Olivy vypeckujeme a rozpůlíme. Bazalku i petrželku opláchneme studenou vodou a okapané na jemno nasekáme.
- 2Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit špagety.
- 3Ve větší pánvi rozehřejeme olej, v něm krátce osmažíme nakrájený česnek, cibuli a chilli papričku. Do pánve přidáme nakrájená rajčata a protlak, vše za občasného míchání 7 - 10 minut vaříme. Potom přimícháme olivy a omyté kapary, vše podle chuti opepříme a osolíme.
- 4Uvařené špagety scedíme, smícháme se směsí v pánvi a přisypeme bylinky. Vše pak rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.