Špagety s omáčkou Puttanesca
40 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety
 - 2lžíceOlej olivový
 - 3stroužkyČesnek
 - 40gramůPetržel - nať
 - 5gramůChilli koření mleté
 - 850gramůPassata (drcená rajčata)
 - 1lžíceKapary
 - 30gramůAnčovičky konzervované
 - 45gramůOlivy černé
 - 30gramůSýr Parmezán
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
9 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
4 g
Cukr
187 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
 - 2V průběhu vaření těstovin, smažíme na oleji asi 1 minutu, průběžně promícháváme při střední teplotě drcený česnek, petrželku a chilli.
 - 3Vložíme rajčata a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou směs podusíme zhruba 5 minut.
 - 4Do omáčky přidáme kapary, nakrájené ančovičky a nasekané olivy a dalších 5 minut mícháme. Podle chuti opepříme. Těstoviny zalijeme omáčkou a opatrně protřeseme, aby omáčka těstoviny rovnoměrně pokryla. Porce ozdobíme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.