Špagety se slaninou, smetanou a vejci
40 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
 - 1kusCibule
 - 4kusyVejce slepičí
 - 60mililitrůSmetana na vaření
 - 4lžíceSýr Parmezán
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 150gramůŠpagety
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
445 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme olej a přidáme na drobné kousky nakrájenou cibuli. Za častého míchání smažíme při mírné teplotě 5 minut, až je cibule měkká, ale ještě nezměnila barvu.
 - 2Do pánve nasypeme nakrájenou slaninu a smažíme 10 minut. Nepřestáváme míchat. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
 - 3Do misky rozklepneme vejce, nalijeme smetanu a nasypeme nastrouhaný parmezán. Ochutíme pepřem a vše důkladně ušleháme.
 - 4Těstoviny slijeme, vložíme do hluboké pánve s osmahnutou slaninou a promícháme. Odstavíme z ohně a ihned na to nalijeme vaječnou směs. Udržujeme na mírném ohni, aby se směs dobře smíchala s těstovinami.
 - 5Dosolíme a dopepříme. Podáváme s nastrouhaným parmezánem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.