Špagety se slávkami a strouhankou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyloupeme slávky a každou nakrájíme na 4 kousky.
  • 2
    2 lžíce olivového oleje rozehřejeme v pánvi. Přidáme strouhanku a 3 minuty smažíme, poté odstavíme.
  • 3
    5 lžíc oleje rozpálíme v hrnci, přidáme 2 lžíce petržele, česnek a čili a smažíme 2 minuty.
  • 4
    V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny, pak slijeme, vrátíme do hrnce a promícháme se zbylým olejem.
  • 5
    Vysypeme slávky do pánve a 30 vteřin smažíme, dokud nezačnou být průhledné. Přilijeme bílé víno a dalších 30 vteřin vaříme, přidáme těstoviny a mícháme minutu.
  • 6
    Pokrm ozdobíme opraženou strouhankou a zbylou petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.