Špagety se žampiony a uzeným masem
25 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
 - 4lžíceMáslo čerstvé
 - 50gramůŽampiony čerstvé
 - 2kusyŠalotka
 - 100gramůKuřecí maso uzené
 - 5lžicVíno červené
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 450gramůŠpagety, Makarony
 - 1lžičkaSůl
 - 1kostkaBujón hovězí
 - 40gramůSýr Parmezán
 - 4lžíceProtlak rajčatový
 - 4litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na silnostěnné pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Nakrájíme šalotky, žampiony a uzené maso a vše smažíme na pánvi asi 3 minuty dohněda.
 - 2Přidáme rozdrobený bujón s vínem do žampionové směsi a povaříme asi 2 minuty. Přidáme rajčatový protlak a znovu krátce povaříme, dokud šalotka nezměkne. Osolíme a opepříme podle chuti.
 - 3Mezitím uvaříme špagety. Scedíme je a šálek slité vody přidáme do směsi v pánvi. Minutu promícháme, dle potřeby můžeme přidat ještě pár lžic vody ze špaget, je-li směs příliš suchá.
 - 4Podáváme s parmezánem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.