Špagety se žampiony na víně
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 450gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká
- 1,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 2lžíceVíno červené
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 400gramůŠpagety
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na plátky. Rajčata necháme okapat a nakrájíme je na velmi malé kousky.
- 2Špagety dáme vařit do hrnce s vařící osolenou vodou.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a nakrájené žampiony v něm krátce osmažíme. Pak je osolíme, opepříme a zaprášíme moukou, promícháme a ještě osmahneme. Do pánve přilijeme smetanu a víno, přidáme nakrájená rajčata a muškátový oříšek, vše promícháme a přibližně 10 minut vaříme na mírném ohni.
- 4Uvařené měkké, ale stále pevné špagety scedíme a vrátíme zpět do hrnce. Přilijeme k nim omáčku z pánve, promícháme je s ní a ještě krátce je prohřejeme.
- 5Špagety s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je jemně nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.