Spaghetti alla puttanesca
35 min.

Ingredience
- 500gramůRajčata
- 6kusůSardelové řezy
- 1kusChilli paprička sušená
- 4lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVíno červené
- 1špetkaSůl
- 2lžíceKapary
- 2lžíceOlivy černé
- 400gramůŠpagety
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
16 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek spolu s chilli papričkami a sardelkami nasekáme najemno. Tuto směs osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata, přilijeme víno a nezakryté vaříme na středním ohni cca 15 minut.
- 2Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě dle návodu na obalu.
- 3Do omáčky vmícháme kapary, olivy a ochutíme solí. Těstoviny slijeme, necháme krátce okapat, promícháme s omáčkou, rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.