Španělská tortilla
65 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramBrambory
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusPaprika červená
- 2kusyRajčata
- 30gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celé, oloupané brambory vaříme pět minut v osolené vodě, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Když vychladnou, nakrájíme je na slabé plátky.
- 2Připravíme si cibuli - nakrájíme ji na kolečka, rajčata a papriku na kostičky, prolisujeme dva stroužky česneku.
- 3Ve větší misce smícháme brambory, rajčata, papriku, kukuřici a česnek.
- 4Směs opékáme na oleji pět minut, následně zalijeme rozšlehanými vejci. Osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou petrželkou a pečeme ještě deset minut, poté odstavíme.
- 5Pánev přeneseme pod gril a dalších 7 minut grilujeme. Vejce se musí úplně zatáhnout, tortillu nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.