Špenát v bílé omáčce
22 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
 - 1špetkaMuškátový květ
 - 1lžícePetržel - nať
 - 4hrstiŠpenát listový čerstvý
 - 1šálekMléko polotučné
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
73 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
293 mg
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji postupně mlékem a uvaříme hustší omáčku.
 - 2Omytý špenát povaříme v osolené vodě 6-8 minut, scedíme a po okapání nahrubo nasekáme.
 - 3Nasekaný špenát vložíme do omáčky a povaříme 5 minut. Nakonec přidáme špetku muškátu a nasekanou petrželku.
 - 4Podáváme s noky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.