Špenátová roláda

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s rozpuštěným máslem vmícháme mouku, půl minuty zahříváme, za stálého míchání přilijeme mléko, zvolna 2 minuty vaříme, odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Z rozmraženého špenátu vytlačíme nadbytečnou tekutinu, nadrobno ho nakrájíme, vmícháme do omáčky, přidáme žloutky, estragon, muškátový oříšek, sůl a pepř. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně ho zapracujeme do špenátové hmoty. Máslem vytřeme plech na pečení o rozměrech 33x23 cm a vyložíme ho papírem na pečení. Potom na něj rozetřeme špenátovou hmotu, načež 15 minut pečeme v troubě předehřáté na 200°C, dokud hmota nenabude na objemu a na povrchu nezezlátne. Po upečení rychle vyklopíme na čistou utěrku, sloupneme papír na pečení, zabalíme.
  • 3
    Vroucí vodou přelijeme tresku a necháme 10 minut stát. Potom rybu vyjmeme, vykostíme, rozebereme na kousky, promícháme s parmazánem, sýrem Ricotta, jarní cibulkou, na slunci sušenými rajčaty, pažitkou, solí a pepřem.
  • 4
    Rozbalíme špenátovou roládu, potřeme náplní z tresky, znovu pevně zabalíme, položíme na plech spojem dospod a ještě 20 minut pečeme.
  • 5
    Hotovou roládu nakrájíme, rozdělíme na talíře a servírujeme s pikantní omáčkou podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.