Špenátové lívance
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 0,75kilogramŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1241 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
93 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
18 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěný špenát uvaříme doměkka. Umeleme, přidáme ušlehané žloutky, sůl, pepř, máslo, na drobno cibuli a prášek do pečiva.
- 2Nakonec vmícháme sníh z bílků a mouku. Těsto na lívance musí být řídké.
- 3Pečeme z obou stran v lívanečníku na másle.
- 4Podáváme jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.