Špenátový koláč s vejci
90 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
 - 600gramůŠpenát listový čerstvý
 - 400gramůVepřová panenka
 - 300gramůTelecí kýta
 - 1špetkaMuškátový oříšek
 - 30mililitrůVíno bílé
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 1stroužekČesnek
 - 400gramůTěsto na pizzu
 - 2špetkySůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnek a šalotku oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Špenát spaříme ve vroucí vodě.
 - 25 vajec uvaříme natvrdo, poté necháme vystydnout a oloupeme skořápky.
 - 3Maso umeleme, smícháme s česnekem, šalotkou, muškátovým oříškem. Osolíme a opepříme. Přilijeme víno.
 - 4Máslo rozehřejeme a podusíme na něm špenát.
 - 5Zapékací formu vyložíme plátem vyváleného těsta. Naplníme vrstvou špenátu a vrstvou masové nádivky. Nakonec do nádivky vmáčkneme vejce.
 - 6Smetanu smícháme s 2 žloutky a 1 vejcem, směsí pokryjeme povrch koláče. Osolíme a opepříme. Pečeme při 180 °C 45 minut.
 - 7Servírujeme vlažné.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.