Spišské vepřové kotlety
85 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
 - 4kusyVepřové kotlety
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 2lžičkyPaprika mletá sladká
 - 200mililitrůVíno bílé
 - 1kusPolévkové kostky Vitana
 - 100gramůSýr Eidam uzený 45%
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a urovnáme do pekáče. Maso poklademe kolečky oloupané cibule, pokapeme rozehřátým máslem, posypeme nastrouhaným uzeným sýrem a okořeníme mletou paprikou.
 - 2Bujón rozpustíme v bílém víně a kotlety podlijeme. Přikryjeme alobalem, který po stranách pekáče utěsníme. Pečeme ve vyhřáté troubě do poloměkka asi 25 minut, potom odstraníme alobal a dopečeme doměkka.
 - 3Podáváme s dušenou rýží.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.